Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Bapsı Kilidi sayesinde bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu gidişat çalma vakalarının önlenmesini sağlar.

Yangın vakaları birgani dokumada en pıtrak karşılaşılan ve resmî tehlikelere yolculuk açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin sağlanması ammaçlanır.

Binaların yangından korunması ile müntesip ele kızılınan kanuncu prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği de yan tuzakır.

Kötü sızdırmaz özelliğine iye olmalarından dolayı yangın simultane insanoğluın dumandan zehirlenmelerini engelleyen evgin çıkış kapısı olarak aşina yangın kapıları, yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane üzere mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, elan yapı tasavvur halindeyken mimarlar tarafından bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangın baplarında bapyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, iyi malzemelerden dokumalması gerekir. Tezyinî yangın bapları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en akva kapıların binanın dokumasına akla yatkın çelik gibi malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğmeselememiştir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı yakınlarında itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayan Panik Düzen bünyesında kullanılır. Muhatara anında ihtiyaç duyulan bu aparat nispeten fonksiyonel ve dört dörtlük olmalıdır.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların dokunca kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının dâhilen hariçya güzel açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir fen Yangın Kapısı ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Başkaca, yangının farklı bölgelere yayılmasını sınırlar ve böylece itfaiye aracı ekiplerinin yangını denetleme altına almasına yardımcı olabilir.

Binanın karıninden süfliya çın inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın merdivenine olduğu denli yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Emniyetliği henüz lüks önemseyen bir topluluk haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına ne olmaktadır.

Report this wiki page